RESPONSIBILITY

Hållbarhet

Kvalitetsprodukter i tidlös formgivning från europeiska leverantörer

VÅR SYN PÅ HÅLLBARHET

Vi värdesätter en omsorgsfull och hållbar konsumtion. Där vi som företag gör medvetna val för att förenkla besluten för dig som slutkonsument. En vision som genomsyrat bolaget från idéstadiet och som är med oss i varje beslut. Därför kan du alltid förlita dig om att produkterna som vi saluför är utvalda med stor noggrannhet från europeiska leverantörer med kvalitetsfokus. Vi tror även att formgivning och funktion är minst lika viktigt. Därför har vi aktivt valt bort kortsiktiga trender till förmån för tidlösa kvalitetsprodukter, som kan gå i arv under generationer.

När vi väljer leverantörer och sortiment så är vi ytterst noggranna i våra val. Först och främst så måste produktionen och arbetsvillkoren uppfylla rådande hållbarhetskrav och följa europeisk lagstiftning. Men även alla komponenter och råmaterialen måste vara utvalda med stor omsorg för att säkerställa en hållbar produktion i alla led. Och framförallt så värdesätter vi en kvalitativ slutprodukt som är en investering för livet.

För oss innefattar begreppet hållbarhet mer än en miljömedveten produktion. Det genomsyrar hela vår syn på konsumtion. Av den anledningen kommer vi konsekvent att undvika uppmuntran till ogenomtänkta köpbeslut. Därför kommer vi inte heller att erbjuda fria returer, saluföra undermåliga lågprisprodukter eller stressa fram konverteringar. Däremot kommer vi alltid att göra vårt yttersta för att du som kund ska hitta rätt i ditt val av produkt. Vi tror nämligen att det skapar långsiktiga och hållbara kundrelationer.

TRANSPORT OCH FÖRPACKNING

I vår ambition att minimera våra klimatavtryck så är våra leverantörer utvalda med hänsyn till deras geografiska placering, där vi alltid eftersträvar en europeisk produktion. En stor del av världens metallproduktion återfinns idag i Asien, vilket innebär långa och omotiverade transportsträckor. Men även en rad andra faktorer som gör att vi aktivt väljer bort denna typ av produkt till förmån för europeisk produktion.

Som ytterligare ett led i vårt hållbarhetsarbete, så är våra förpackningar och transportörer utvalda med hänsyn till klimatpåverkan. Kartongerna är tillverkade i wellpapp med utfyllnadsmaterial och transportskydd i papper, där vi har valt bort eventuella ytbehandlingar och färgade tryck. Vi undviker konsekvent att anlita transportörer och transportmetoder som inte uppfyller våra hållbarhetskrav.

Vad letar du efter?

Varukorg